'ADO rondt tweede transferklapper af in jacht op Eredivisie-promotie'

'ADO rondt tweede transferklapper af in jacht op Eredivisie-promotie'

12 januari - 09:38
79

ADO Den Haag gaat zich versterken met Alex Schalk. Als de 31-jarige aanvaller de medische keuring goed doorstaat, wordt hij nog vrijdag gepresenteerd door de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Dat meldt Voetbal International.

Schalk ontving kort na de jaarwisseling een aanbieding van ADO en donderdag bereikten beide partijen een akkoord. De Bredase Bomber tekent een contract tot medio 2025 in de Hofstad, met de optie voor een extra jaar. Volgens VI troeven de Hagenaren enkele Eredivisie-clubs af. De overredingskracht van trainer Darije Kalezic speelde daarin een grote rol. Schalk, die op alle posities voorin uit de voeten kan, mikt bovendien op directe promotie.

Schalk stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Urawa Red Diamonds. Met de Japanse club won hij de Aziatische Champions League. Eerder beleefde Schalk avonturen bij het Schotse Ross County en het Zwitserse Servette FC. In Nederland kwam hij uit voor NAC Breda en Go Ahead Eagles.

Voor ADO is Schalk de tweede winterse versterking na doelman Nick Marsman. Ook Jens Toornstra en Jordy Buijs staan hoog op de wensenlijst, maar hun komst lijkt lastiger te worden. Het Algemeen Dagblad meldde al dat Toornstra voor zijn kans wil gaan bij FC Utrecht, terwijl VI schrijft dat investeerders de leeftijd van Buijs (35) als een struikelblok zien.