'Rulli voert gesprekken: Ajax-exit dichterbij, overgang 'niet onmogelijk''

'Rulli voert gesprekken: Ajax-exit dichterbij, overgang 'niet onmogelijk''

16 januari - 06:45 Laatste update: 10:26
39

Er zijn nieuwe ontwikkelingen rond het mogelijke vertrek van Gerónimo Rulli bij Ajax. De 31-jarige doelman heeft goede gesprekken achter de rug met zijn jeugdliefde Estudiantes, melden Argentijnse media.

Het is duidelijk dat Rulli ontevreden is met zijn rol bij Ajax, sinds Diant Ramaj de eerste keus is onder de lat. Vorige week werd duidelijk dat Estudiantes, waar Rulli zijn loopbaan begon, hem uit zijn lijden wil verlossen in Amsterdam en inmiddels is alles in gang gezet om een overgang mogelijk te maken. De Argentijn is naar verluidt 'de eerste optie' om Estudiantes te versterken.

Rulli heeft gesprekken met trainer Eduardo Domínguez achter de rug en staat positief tegenover een transfer, meldt TyC Sports. Een persoonlijk akkoord zou geen struikelblok moeten vormen. De operatie om Rulli van Ajax over te nemen zou voor Estudiantes 'moeilijk, maar niet onmogelijk' zijn.

Ajax nam Rulli in januari 2023 voor acht miljoen euro over van Villarreal CF. De keeper heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2026. Mede door blessureleed keepte hij dit seizoen pas 32 minuten.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!