'Heerenveen wil mogelijke Haye-exit opvullen met oud-speler van ADO en Groningen'

'Heerenveen wil mogelijke Haye-exit opvullen met oud-speler van ADO en Groningen'

16 januari - 17:37 Laatste update: 17:43
20

SC Heerenveen heeft zijn oog laten vallen op Tjaronn Chery. Dat meldt de Leeuwarder Courant dinsdagmiddag. De voormalig speler van ADO Den Haag en FC Groningen moet de Friezen van een creatieve impuls voorzien. 

De inmiddels 35-jarige Chery heeft bij het Israëlische Maccabi Haifa nog een contract tot medio 2025, maar zou zelf ook wel oren hebben naar een overstap naar Heerenveen. Trainer Kees van Wonderen staat op het punt om Thomas Haye kwijt te raken aan het Italiaanse Como. Dat gaat gepaard met het verlies van een stukje creativiteit. Chery moet dat opvullen. 

Zelf staat hij dus welwillend tegenover een overstap naar Friesland, maar of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. Volgens de LC is de 'haalbaarheid' nog wel onduidelijk. 

Chery speelt al sinds 2019 voor Maccabi Haifa, waarvoor hij in 206 wedstrijden 56 doelpunten maakte. In Nederland is hij vooral bekend van zijn periodes bij ADO en Groningen, waar hij na het voor hem indrukwekkende seizoen 2014/15 (vijftien doelpunten) een transfer afdwong naar Queens Park Rangers.