ADO naar kwartfinale beker: nieuwe stunt van formaat blijft ternauwernood uit

16 januari - 20:38
68

Excelsior Maassluis leek op weg te zijn naar een nieuwe stunt in het bekertoernooi, maar niets is minder waar. De amateurs stonden lang op voorsprong tegen ADO Den Haag door een vroege goal, maar in de slotfase stelden de Hagenaren orde op zaken. Daardoor gaat ADO naar de kwartfinale.

De KNVB Beker staat dit seizoen bol van de stunts. Zo schakelde Excelsior Maassluis FC Volendam in de eerste al uit. Nu hoopte de nummer zeventien van de Tweede Divisie ook op een verrassing tegen ADO Den Haag. De fans op Het Kasteel, dat voor de bekerwedstrijd in bruikleen werd genomen door Excelsior Maassluis, konden na veertig seconden al juichen: uit een ingooi knikte Dercks de bal buiten bereik van debuterend ADO-doelman Nick Marsman: 1-0.

Door de vroege treffer was de sfeer meteen opperbest op Spangen. ADO ging uiteraard direct op jacht naar de gelijkmaker, maar lang werd het amper gevaarlijk. Op slag van rust was daar plotseling wel een moment voor ADO: Excelsior Maassluis-keeper Tobias van der Kleij leverde de bal in, waardoor Daryl van Mieghem leek te gaan scoren. Verdediger Darwin Heuvelman gaf de ADO-aanvaller echter een licht duwtje: Van Mieghem profiteerde niet van de kans en ging naar het gras, maar kreeg geen penalty.

Daardoor stond het bij rust nog altijd 1-0 voor Excelsior Maassluis. Darije Kalezić besloot daardoor een driedubbele wissel door te voeren in de rust. Onder meer Henk Veerman kwam binnen de lijnen bij de bezoekers. De spits zag Van Mieghem direct na rust weer gevaarlijk worden, maar zijn inzet werd van de doellijn afgehaald. In de tweede helft voerde ADO de druk steeds meer op, terwijl Excelsior Maassluis nog maar een paar keer in de buurt van Marsman kwam.

Een stunt kwam steeds dichterbij voor Excelsior Maassluis, maar tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker: Jort van der Sande kopte knap raak. Na zijn goal was de frustratie zichtbaar bij de spits. Niet veel later maakte Veerman de comeback van ADO zelfs compleet: in twee instanties wist hij doelman Van der Kleij te verschalken. Daarmee bepaalde hij de einduitslag op 1-2.

Een nieuwe bekerstunt blijft dus uit, terwijl ADO zich in de kwartfinale mag gaan melden. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie hoeft nu nog maar twee duels te winnen, om de finale in De Kuip te behalen.