'Chery heeft clubs voor het uitkiezen: tweede Eredivisionist meldt zich'

'Chery heeft clubs voor het uitkiezen: tweede Eredivisionist meldt zich'

18 januari - 18:52 Laatste update: 21:50
65

Niet alleen SC Heerenveen wil Tjaronn Chery terug naar de Eredivisie halen. Ook NEC hengelt naar de diensten van de creatieveling, die om privé-redenen terug wil naar Nederland. Dat meldt De Telegraaf.

Chery staat op dit moment onder contract bij Maccabi Haifa. Wegens privé-redenen zou hij Israël echter achter zich wil laten en zou hij mikken op een terugkeer naar de Eredivisie, waar hij eerder actief was voor ADO Den Haag en FC Groningen. Maccabi Haifa is naar verluidt bereid om Chery te verhuren en na SC Heerenveen heeft ook NEC zich gemeld.

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen staat op het punt om Thomas Haye kwijt te raken aan het Italiaanse Como. Met het verlies van Haye zouden de Friezen de nodige creativiteit kwijtraken, iets wat Chery op zou moeten vangen. 

Chery heeft zich bij Maccabi Haifa ontwikkeld tot een belangrijke speler. Hij speelde reeds 206 duels voor de club, waarin hij goed was voor 56 doelpunten en 45 assists. Ook in de Champions League wist hij tot scoren te komen voor de Israëliërs. Chery werd met de club drie keer kampioen en pakte tweemaal de beker.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!