Oud-Ajax-speler vol zelfvertrouwen: 'Ajax mag bellen, ben goedkoper dan Henderson'

Oud-Ajax-speler vol zelfvertrouwen: 'Ajax mag bellen, ben goedkoper dan Henderson'

19 januari - 11:27
70

Vurnon Anita is van mening dat Jordan Henderson zeker van waarde kan zijn voor Ajax. De oud-middenvelder van de Amsterdammers speelde regelmatig tegen de Engelsman en kent de Premier League ook goed. Anita speelt nu zelf in Saudi-Arabië en kreeg veel vragen van teamgenoten over de transfer, daarbij schroomden zijn teamgenoten ook niet om de middenvelder zelf te opperen bij Ajax.

"Het is een jongen van Premier League- en Champions League-niveau", begint Anita positief over Henderson in gesprek met ESPN. "Ik kan me herinneren dat hij heel veel praat op het veld. Hij kan bij Ajax op zes spelen en vanuit daar het spel verbinden en coachen." Anita speelde zelf vijf jaar lang in de Premier League voor Newcastle United. In die jaren stond hij regelmatig tegenover Ajax-aanwinst Henderson.

Anita speelt nu bij Al-Orobah en zijn teamgenoten zijn bekend met zijn verleden in Engeland en bij Ajax. De andere spelers van de Saudische club opperden met een knipoog zelfs Anita als aanwinst in Amsterdam. "Mijn teamgenoten reageerden heel verbaasd op de transfer. 'Gaat hij echt naar Ajax', zeggen ze dan. Volgens mijn teamgenoten had Ajax ook voor een veel goedkopere optie kunnen kiezen. Eentje met een Ajax-DNA", doelt de middenvelder op zichzelf.

Toch denkt Anita dat de transfer van Henderson uiteindelijk een goede zet kan zijn voor Ajax. "Het ging bij Al Ettifaq niet echt lekker met het team, maar toch denk ik dat Henderson een vaste waarde kan zijn bij Ajax." Toch kan Anita het niet laten om ook zichzelf nog even in de schijnwerpers te zetten. "Als Ajax belt, staat mijn telefoon altijd aan."