'Chery terug naar Eredivisie: Heerenveen tast mis, middenvelder naar concurrent'

'Chery terug naar Eredivisie: Heerenveen tast mis, middenvelder naar concurrent'

19 januari - 20:45 Laatste update: 20:50
18

Niet sc Heerenveen wordt de nieuwe tijdelijke werkgever van Tjaronn Chery, maar concurrent NEC. Dat meldt zowel Voetbal International als De Gelderlander vrijdagavond. De Nijmegenaren gaan de 35-jarige aanvallende middenvelder voor een half jaar huren van Maccabi Haifa, dat Chery volgende week naar Nederland laat vertrekken. 

VI weet dat Chery vanwege een kwestie in de privésferen tijdelijk terug naar Nederland wilde. Zodoende neemt hij binnenkort afscheid van Maccabi Haifa, waar hij in 2019 neerstreek. In Israël ontpopte de oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Groningen tot een belangrijke schakel. Vorig seizoen speelde hij nog tegen Paris Saint-Germain, Juventus en Benfica in de Champions Leauge. 

Heerenveen was ook nog even voor hem in de markt. Bij de Friezen lijkt Thom Haye te gaan vertrekken. Trainer Kees van Wonderen wilde dat creatieve gat opvullen met Chery, maar hij verkast nu dus naar Nijmegen. De club van trainer Rogier Meijer ziet in hem een veelzijdige speler, die eventueel ook nog op de vleugels uit de voeten kan. Daar komt binnenkort een vacature vrij, want Elayis Tavsan is op weg naar de uitgang.

Chery speelde zijn laatste wedstrijd in Nederland in 2015. Daarna kwam hij achtereenvolgens uit voor Queens Park Rangers, het Chinese Ghuizhou Zhicheng en dus Maccabi Haifa, waarvoor hij in 207 wedstrijden 56 doelpunten maakte. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!