Bayern en De Ligt gaan verrassend onderuit en zien titel uit zicht verdwijnen

Bayern en De Ligt gaan verrassend onderuit en zien titel uit zicht verdwijnen

21 januari - 17:26 Laatste update: 17:27
27

Bayern München heeft zondag een dure nederlaag geleden. Middenmoter Werder Bremen was met 0-1 te sterk in de Allianz Arena, waardoor het gat met koploper Bayer Leverkusen nog wat groter is geworden.

Bij Bayern begon De Ligt in de basis, ondanks dat hij recent tegen een lichte knieblessure aanliep. Voor de thuisploeg telde niets minder dan de winst, nadat Leverkusen op zaterdag laat won van RB Leipzig. Bayern was uiteraard de bovenliggende partij tegen Weder, maar toch ging het niet makkelijk voor de ploeg van Thomas Tuchel.

In de tweede helft moest de huidige kampioen van Duitsland zelfs de 0-1 slikken: Mitchell Weiser wist een fraaie actie te belonen met een goal, door de bal snoeihard achter Manuel Neuer te schieten. Daardoor moest Bayern München aan de bak.

De ploeg van Tuchel ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook een aantal goede kansen. Ondertussen liep De Ligt in de slotfase nog tegen een gele kaart aan. Invaller Mathys Tel was het dichtst bij de 1-1: hij raakte de paal, door een fabelachtige redding van Werder-keeper Michael Zetterer.

Uiteindelijk wist Werder Bremen de overwinning over de streep te trekken. Bayern staat daardoor zeven punten achter op nummer één Leverkusen, al heeft Der Rekordmeister wel nog een wedstrijd tegoed. Werder bezet nu de twaalfde plek in de Bundesliga.