Van der Vaart ziet potentiële Oranje-klant: 'Eeuwig zonde dat hij daar speelt'

Van der Vaart ziet potentiële Oranje-klant: 'Eeuwig zonde dat hij daar speelt'

22 januari - 10:25
64

Rafael van der Vaart vindt het jammer dat Justin Kluivert bij AFC Bournemouth speelt. De 109-voudig Oranje-international denkt dat de aanvaller zich bij The Cherries niet in de kijker van bondscoach Ronald Koeman kan spelen.

Bij Studio Voetbal is Kluivert onderwerp van gesprek. Dick Advocaat, sinds kort keuzeer bij Curaçao, wil de 24-jarige buitenspeler graag bij de nationale ploeg halen. Van der Vaart vraagt zich af of Kluivert er goed aan doet voor Curaçao te kiezen, omdat hij hem in potentie goed genoeg vindt voor Oranje. "Ik vind het eeuwig zonde dat hij daar speelt, want hij heeft zoveel kwaliteiten", doelt hij op Bournemouth. "Ergens vind ik het ook wel een beetje treurig."

"We horen weinig van hem", gaat Van der Vaart verder. "Hij speelde eerst bij Valencia, dat vind ik een mooie club. Dan speel je je in de kijker. Maar als je bij Bournemouth speelt, kom je echt niet in het Nederlands elftal." Bournemouth is momenteel de nummer twaalf van de Premier League. Afgelopen weekend werd er met 0-4 verloren van Liverpool.

Kluivert werd afgelopen zomer voor een slordige elf miljoen euro overgenomen van AS Roma. In zestien Premier League-optredens dit seizoen was hij twee keer trefzeker.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!