Open sollicitatie richting Amsterdam: 'Als Ajax aanklopt, ga ik zeker luisteren'

Open sollicitatie richting Amsterdam: 'Als Ajax aanklopt, ga ik zeker luisteren'

23 januari - 09:35
47

Ole Tobiasen wil weer aan de slag in de voetballerij. Dat vertelt de oud-speler van onder meer Ajax en Heerenveen aan Ajax Showtime. Een functie bij zijn voormalige club in Amsterdam zit de Deen wel zitten. 

Tobiasen stond bij Almere City aan het roer als hoofdtrainer, maar werd daar in 2021 ontslagen nadat vier van de vijf competitiewedstrijden verloren gingen. Daar begrijp de 48-jarige Deen tot op de dag van vandaag niks van. "Ze hadden mij een contractaanbieding gedaan voor twee jaar. Twee weken later sta je ineens op straat. Heel apart. Ik heb nog steeds geen idee waarom ik daar ontslagen ben, ze zeggen dan dat de chemie er niet meer was."

Wedden

Meer odds

Niet veel later sloot Tobiasen aan als assistent trainer van Johnny Jansen bij Heerenveen. Sinds medio 2023 zit de Deen zonder club. "Als Ajax voor een bepaalde functie aanklopt, ga ik daar zeker naar luisteren", vertelt Tobiasen. Ook als dat voor een jeugdelftal van de Amsterdammers is. "Het hangt er vanaf welke leeftijdsgroep het is, maar ik zou er wel over nadenken."

De Deen geniet er vooral van om spelers individueel te ontwikkelen. "Natuurlijk moet je gewoon winnen met de jeugd van Ajax, maar het proces om ze beter te maken, klaar te stomen voor het eerste elftal en ze te vormen als voetballer, dat vind ik gewoon hardstikke mooi. Bij welke club dat dan ook is", besluit hij. 

Tobiasen speelde in totaal 35 wedstrijden voor Ajax 1, waarin de verdediger twee keer scoorde en vier assists gaf. Ook speelde Tobiasen voor onder meer AZ, Heerenveen, Kopenhagen en MVV.