Van den Berg verwacht grote verandering bij Ajax: Henderson neemt de jongens mee

Van den Berg verwacht grote verandering bij Ajax: "Henderson neemt de jongens mee"

23 januari - 18:44 Laatste update: 20:44
114

Jordan Henderson zal een grote verandering teweegbrengen bij de spelersgroep van Ajax, voorspelt Sepp van den Berg. De 22-jarige Nederlander voegde zich in 2019 bij Liverpool en maakte de aanvoerder van The Reds van dichtbij mee. 

Van den Berg spreekt zich uit over Henderson in TITELSTRIJD, de wekelijkse podcast van VoetbalNieuws.nl. De Nederlander kwam als jonkie aan op Anfield en kon niet geloven wat hij zag. "Als je dan jongens als Henderson, Sadio Mané en Mohamed Salah bezig ziet. Dat is abnormaal. Ze sliepen bijna in de gym."

"Henderson hoefde niet eens wat te zeggen", vervolgt Van den Berg. "Als je hem ziet zitten als eerste en jij komt elke ochtend laat aankakken. Dat laat wel een indruk achter. Hij neemt jongens automatisch mee. Ik dacht alleen maar: ik wil ook naar dat niveau en prijzen winnen. Dan moet ik dat misschien ook maar gaan doen."

Henderson zal bij Ajax wel een andere positie moeten bekleden dan bij Liverpool. "Ik denk dat acht zijn favoriete positie is. Daar vind ik hem ook heel goed, maar op zes heeft Ajax hem het meeste nodig."