NEC-uitblinker én student psychologie: 'Fijn om soms andere gesprekken te voeren'

NEC-uitblinker én student psychologie: 'Fijn om soms andere gesprekken te voeren'

24 januari - 07:29 Laatste update: 10:07
42

Dirk Proper is niet alleen een van de uitblinkers van het middenveld van NEC, maar ook student psychologie. Voor nu valt dat nog te combineren, maar zodra het zijn voetbalcarrière in de weg zit, stopt Proper met studeren. 

"Ik vind het fijn dat ik naast het voetbal, waar ik van negen tot vijf mee bezig ben, even andere gesprekken kan voeren met mensen die niet van voetbal houden. Dat ik mijn hoofd ergens anders op kan zetten", vertelt Proper tegen de Volkskrant over zijn studie psychologie. Daarnaast geeft Proper aan zijn studie bovenal erg interessant te vinden. 

Toch staat voetbal uiteindelijk op nummer één bij de middenvelder van NEC. "Tegen elke trainer heb ik gezegd: als de studie voetbal in de weg staat, stop ik ermee." Gelukkig voor Proper denkt trainer Rogier Meijer actief met hem mee. Als de 21-jarige voetballer een tentamen heeft, schuift de oefenmeester bijvoorbeeld een krachttraining op. 

Of NEC de goede vorm van de laatste weken te danken heeft aan de mentale capaciteiten van Proper? "Het is niet dat ik de tegenstander mentaal kan breken dankzij mijn studie", vertelt hij lachend. "Het kan je wel een inzicht geven in hoe je verschillende jongens kan prikkelen." Trainer Meijer is daar ook heel goed in volgens Proper. Maar de vorm van NEC komt niet alleen door de middenvelder. "Dat is iets van de hele ploeg, van de hele club."