Udinese hoort straf van Serie A na racistische uitingen publiek naar Maignan

Udinese hoort straf van Serie A na racistische uitingen publiek naar Maignan

24 januari - 09:49 Laatste update: 09:57
20

Udinese wordt door de disciplinaire raad van de Italiaanse competitie gestraft voor de racistische uitingen aan het adres van AC Milan-doelman Mike Maignan. De nummer zestien van de Serie A moet één duel zonder publiek afwerken. 

De Franse international Maignan, geboren in Frans-Guyana, liep na een halfuur van het veld tijdens de wedstrijd tussen Udinese en AC Milan. De doelman werd herhaaldelijk racistisch bejegend door de fans van de thuisploeg en weigerde verder te spelen. Na een korte onderbreking werd het duel uiteindelijk wel hervat. 

Eerder liet Udinese al weten de identiteit van een van de daders achterhaald te hebben. Udinese-directeur Franco Collavino liet weten dat de 46-jarige man een stadionverbod voor het leven krijgt en niet meer welkom is bij de club. 

De 28-jarige Maignan sprak zich eerder al uit over de situatie. "Er moeten zware straffen volgen, want praten heeft niks opgelost. We moeten ze duidelijk maken dat het verkeerd is wat ze doen. Het is ook lang niet iedereen die zich misdraagt. De meeste fans moedigen hun club aan en joelen de tegenstander uit. Dat is normaal, maar dit niet."