Van der Gijp is onder de indruk en tipt Feyenoord en PSV: 'Groot talent'

Van der Gijp is onder de indruk en tipt Feyenoord en PSV: 'Groot talent'

24 januari - 10:39
77

René van der Gijp is lovend over Lequincio Zeefuik. De negentienjarige aanvaller van FC Volendam zou naar verluidt in beeld zijn bij FC Twente, maar de analist ziet in de spits op termijn iemand voor in de Nederlandse top.

"Ik heb die jongen nu twee goals zien maken dat ik bij mezelf denk: als hij dat doet…", vangt Van der Gijp aan bij Vandaag Inside, na de vraag van Wilfred Genee of Zeefuik de potentie heeft om bij Feyenoord of PSV te spelen. "Pepi maakt ze niet hoor. Die kopbal die hij (Zeefuik, red.) maakte tegen Heracles… Ja, tuurlijk is hij een groot talent, man. Hij is negentien jaar joh, dat ventje. Kom op."

Zeefuik maakte vorig seizoen zo nu en dan al zijn minuten bij de Volendammers, maar eist deze jaargang een steeds meer prominente rol op bij de club. In vijftien duels was de jongeling goed voor drie treffers, waaronder één tegen Feyenoord in de Kuip.

Niet Feyenoord of PSV, maar FC Twente zou echter de nieuwe werkgever van Zeefuik kunnen worden. De Tukkers dreigen spits Manfred Ugalde kwijt te raken aan het Russische Spartak Moskou, waarbij Zeefuik in beeld zou zijn als vervanger. Volgens Tubantia is de aanvaller van FC Volendam een van de namen op het lijstje van Jan Streuer en Arnold Bruggink.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!