'Feyenoord meldt zich in Brazilië en biedt vijf miljoen euro, akkoord in de maak'

'Feyenoord meldt zich in Brazilië en biedt vijf miljoen euro, akkoord in de maak'

29 januari - 06:52
86

Feyenoord onderhandelt in Brazilië over de komst van een nieuwe rechtsback. Op de 25-jarige Guga, speler van Fluminense, zou een miljoenenbod zijn uitgebracht.

Braziliaanse media melden maandagochtend dat Feyenoord bereid is vijf miljoen euro te betalen voor Guga. Als Fluminense het Rotterdamse bod accepteert, wordt de rechtsback voor tachtig procent eigendom van de regerend kampioen van Nederland.

Guga speelt pas een jaar bij Fluminense, dat in 2023 de Copa Libertadores won. Eerder werd hij met Atlético Mineiro kampioen van Brazilië. Een vaste waarde was hij niet altijd bij Flu. Samuel Xavier kreeg vaak de voorkeur op rechtsback, waardoor Guga ook regelmatig aan de linkerkant speelde als routinier Marcelo (ex-Real Madrid) niet fit genoeg was.

In Brazilië wordt een akkoord tussen Feyenoord en Fluminense 'zeer waarschijnlijk' geacht. Ook Guga staat op 25-jarige leeftijd open voor de oversteek naar Europa. De onderhandelingen moeten in de komende dagen tot een goed einde worden gebracht, omdat donderdag om 23.59 uur de Nederlandse transfermarkt sluit.

Het is geen geheim dat Feyenoord naarstig op zoek is naar een rechtsback. De laatste weken passeerden veel namen de revue, waarvan Kevin Mbabu (door Fulham uitgeleend aan FC Augsburg) en Lorenz Assignon (Stade Rennes) op dit moment nog het meest kansrijk zijn. Guga kan nu worden toegevoegd aan dat rijtje.

Feyenoord is in Zuid-Amerika óók bezig met de komst van Luciano Rodriguez, een twintigjarige aanvaller van Liverpool FC Montevideo. "Het is een rechtsbuiten, die ook als spits uit de voeten kan", liet trainer Arne Slot zondag weten bij ESPN. "Hij heeft ook een geweldige trap voor standaardsituaties, en kan uit het niets een goal maken."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!