'Postecoglou gecharmeerd van oud-Feyenoorder, Spurs kijkt naar zomertransfer'

'Postecoglou gecharmeerd van oud-Feyenoorder, Spurs kijkt naar zomertransfer'

29 januari - 11:34
23

Ange Postecoglou is erg enthousiast over oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski. Volgens Turkse media wil de manager van Tottenham Hotspur de aanvallende middenvelder in de zomer naar Londen halen. 

Om dat te bewerkstelligen, zal de huidige nummer vijf van Engeland diep in de buidel moeten tasten. Naar verluidt hangt er een prijskaartje van 35 miljoen euro om de nek van Szymanski, die nog tot medio 2027 vastligt bij Fenerbahçe. Volgens de berichten beraadt Tottenham zich op een zomerse overgang van de 24-jarige Pool.

Voormalig Pools international Radosław Kałużny deelt in gesprek met journalist Marcin Dobosz zijn gedachtes over een eventuele overstap van Szymanski naar de Premier League. "Daar gaat hij te maken hebben met pestkoppen. Al is dat hem tot nu toe in drie behoorlijke competities prima vergaan", doelt hij op de periodes van de middenvelder in de Poolse, Nederlandse en Turkse competitie.

"Sebastian is een intelligente speler. Hij kan zich goed positioneren, hij is comfortabel in het pressen, de bal zoekt hem op en hij is technisch vergevorderd", klinkt het. "Ik weet dat er in het geval van Sebastian enige discussie is over zijn zwakke fysieke toestand, maar daar zou ik me geen zorgen over maken."

Voor Feyenoord speelde Szymanski vorig seizoen als huurling van Dynamo Moskou in totaal veertig wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en zeven assists gaf.