Vrouwen Ajax zorgen voor historische prestatie in Champions League

Vrouwen Ajax zorgen voor historische prestatie in Champions League

30 januari - 22:58 Laatste update: 23:13
99

De vrouwen van Ajax hebben dinsdag een bijzondere prestatie geleverd in de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 2-1 van AS Roma en bereiken als eerste Nederlandse ploeg ooit de kwartfinale van het toernooi.

Ajax werd tijdens de loting veroordeeld tot een poule des doods met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma, maar stond voor de laatste speelronde wel knap tweede. Een zege op de Romeinen in de eigen Johan Cruijff Arena zou daardoor een plek in de kwartfinale opleveren. De start was desondanks niet goed. Elisa Bartoli zette de Romeinen na iets meer dan een halfuur verdiend op voorsprong. Ze schoot uit een vrije trap raak.

Diezelfde Bartoli was ook dicht bij de 0-2 kort voor rust, maar de lat stond een treffer in de weg. Aan de andere kant kwam Ajax uit het niets langszij. Lily Yohannes ging er met de bal bandoor en bediende Tiny Hoekstra, die de eerste Amsterdamse kans meteen afrondde.

Ondanks die boost had Ajax het ook in de tweede helft lastig. Vijf minuten voor tijd barstte de Johan Cruijff Arena echter in vreugde uit. Een hoekschop van Sherida Spitse werd door een Romeinse speler verlengd tot in eigen doel. Ajax hield stand en plaatst zich voor de kwartfinale. Dat geldt ook voor PSG, dat 2-2 speelde tegen Bayern.