'Van Veen heeft drie opties om uitzichtloze situatie in Groningen te ontvluchten'

'Van Veen heeft drie opties om uitzichtloze situatie in Groningen te ontvluchten'

1 februari - 08:13 Laatste update: 10:03
34

Kevin van Veen kan FC Groningen op Deadline Day mogelijk toch nog verlaten. De spits aast al langer op een vertrek en een terugkeer naar Schotland lijkt nu mogelijk. Nog vier clubs zouden in de race zijn voor zijn handtekening.

Volgens RTV Noord waren er in januari flink wat clubs die aan Van Veen trokken. Zo klopten er ploegen uit Turkije en Kazachstan aan, maar daar had de spits zelf weinig trek in. Van Veen wil terug naar Schotland, waar hij zijn vrouw leerde kennen en gloriejaren beleefde als spits. Nog drie teams zijn in de race om die terugkeer te bewerkstelligen: Heart of Midlothian, Kilmarnock, Motherwell en St. Mirren.

Ook Vitesse werd in een eerder stadium genoemd als geïnteresseerde club voor Van Veen. De Arnhemmers zouden enkele weken geleden ook hebben geïnformeerd, maar een concreet voorstel kwam er niet. Vitesse heeft Mexx Meerdink nu al binnen en wil daarnaast ook Jürgen Locadia nog binnenhalen. Van Veen laat al meerdere malen doorschemeren dat hij zou willen vertrekken uit Groningen, helemaal nu hij zijn basisplaats in de basiself van Dick Lukkien is verloren.