Van Veen maakt zelf nieuwe club bekend: 'Ik ben een gevoelsmens'

Van Veen maakt zelf nieuwe club bekend: 'Ik ben een gevoelsmens'

1 februari - 20:22
33

Kevin van Veen trekt de deur bij FC Groningen na een halfjaar weer achter zich dicht. De 32-jarige spits gaat op huurbasis aan de slag bij Kilmarnock, vertelt hij aan ESPN.

Het verhaal is bekend: Van Veen werd afgelopen zomer met veel verwachtingen naar Groningen gehaald, nadat hij vorig seizoen liefst 29 keer trefzeker was voor het Schotse Motherwell. In de Euroborg wilde het maar niet vlotten. Van Veen scoorde pas vijf keer, raakte zijn basisplaats kwijt en speelde zijn laatste duel voor de club in november. Kort daarna keerde hij terug naar Schotland om zijn zwangere vriendin bij te staan. 

Een winterse transfer lag daardoor voor de hand en de afgelopen dagen waren nog twee Schotse clubs in de race: St. Mirren en Kilmarnock. Zijn voorkeur gaat uit naar die laatste club. "Ik ga terug naar Schotland, aangezien mijn situatie hier wat moeilijk is. Ik ga proberen mijn plezier in het voetbal terug te vinden en dichter bij mijn dochter te zijn. Dat is mentaal belangrijk voor mij", zegt Van Veen bij ESPN.

Van Veen legt uit waarom hij voor Kilmarnock kiest. "Die club was het nog aan het uitvechten met St. Mirren, maar ik heb een iets ander gevoel bij de trainer van Kilmarnock. Ik ben een gevoelsmens, dus daar ga ik voor. Het wordt op huurbasis tot de zomer. Dat is het beste wat financieel gedaan kon worden. Ik zat zelf op een andere club te wachten, maar dat ging niet door", doelt hij op Hearts.

Een optie tot koop is er overigens niet. "Ik vind FC Groningen een fantastische club, laat dat duidelijk zijn", gaat de spits verder. "Maar helaas is het niet geworden wat we ervan verwacht hadden."