Succesvolle Eredivisie-rentree: 'Ik kom hier niet om iemand te vervangen'

Succesvolle Eredivisie-rentree: 'Ik kom hier niet om iemand te vervangen'

5 februari - 21:31
20

Tjaronn Chery zit ondanks zijn leeftijd nog vol ambitie bij NEC. De 35-jarige spelmaker kwam vorige maand naar Nijmegen en scoorde direct in zijn eerste twee wedstrijden.

Chery keerde de Eredivisie in 2015 de rug toe en maakte na ruim acht jaar zijn rentree. "Ik ben blij dat ik terug ben. Maar ik denk ook dat de fans blij zijn dat ik ze weer een beetje kan vermaken. Ook zij zijn blij dat ik terug ben", zegt hij tegen ESPN. De voorbije jaren bracht Chery in de anonimiteit door in China, Turkije en Israël. "Ik ben de laatste jaren heel erg actief geweest. Ik ben blij dat Nederland nu ook weer ziet dat ik het nog kan. Hopelijk kan ik zo doorgaan."

NEC verkocht Magnus Mattsson voor een recordsom aan FC Kopenhagen. Met Chery lijken de Nijmegaren de ideale vervanger in huis te hebben. "Ik kom hier niet om iemand te vervangen, ik ben hier om het team te helpen. En vanuit daar wil ik het hoogst haalbare behalen."

Dinsdag speelt NEC in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen ADO Den Haag. Chery heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg de finale haalt. "Waarom niet eigenlijk? Bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich. Als we morgen winnen zijn er we er bijna. Ik heb het gevoel dat we heel ver kunnen komen."