Boze fans in Hong Kong krijgen geld terug na mislopen van alweer fitte Messi

Boze fans in Hong Kong krijgen geld terug na mislopen van alweer fitte Messi

9 februari - 10:49 Laatste update: 11:01
27

De fans die afgelopen week in Hong Kong een kaartje hadden gekocht om Lionel Messi aan het werk te zien, krijgen de helft van het aankoopbedrag terug. De Argentijnse superster bleef bij Inter Miami op de bank zitten vanwege een blessure. Na de ontstane rel besloot organisator Tatler Asia om de toeschouwers tegemoet te komen.  

Tatler geeft aan 'zeer veel spijt' te hebben, en dat hij 'geraakt' is door het feit dat Messi niet in staat was om te spelen. Zo tekent Financial Times op. Alle tickets die gekocht zijn via de officiële kanalen, worden voor de helft vergoed. Omgerekend betaalden sommige mensen zo'n 600 euro voor één toegangsbewijs. 

De 36-jarige Messi kon niet spelen vanwege een beenblessure. Ruim 40.000 mensen zagen hoe de oud-speler van FC Barcelona negentig minuten lang op de bank bleef zitten. "Ik voelde ongemak en heb een MRI-scan laten maken en daaruit kwam een zwelling naar voren. Ik begrijp heel goed dat mensen er naar uitkeken en ik hoop dat er nog een kans voor mij komt om in Hongkong te spelen", liet Messi zelf optekenen.

Later werd duidelijk dat Messi contractueel gezien minimaal één helft had moeten voetballen in Hong Kong, zo bevestigde de minister. Messi maakte afgelopen woensdag overigens alweer zijn rentree, tijdens de oefenwedstrijd van Inter Miami tegen Vissel Kobe (0-0, 4-3 na strafschoppen).