Klaiber 'gruwelijk blij' na heldenrol van goede vriend: 'Dit gunt iedereen hem'

Klaiber 'gruwelijk blij' na heldenrol van goede vriend: 'Dit gunt iedereen hem'

13 februari - 10:40
31

Sean Klaiber is enorm trots op zijn oud-ploeggenoot en goede vriend Sébastien Haller na het winnen van de Afrika Cup met Ivoorkust. De spits vertolkte een hoofdrol in de finale door in de 81ste minuut te zorgen voor de winnende treffer.

"Ik ben echt gruwelijk blij voor Seb", begint Klaiber in gesprek met De Telegraaf. De verdediger speelde bij FC Utrecht en Ajax samen met Haller en ze zijn nog altijd goede vrienden van elkaar. "Dit is een droom voor hem. Iedereen gunt hem dit zo enorm."

Haller heeft een zware tijd moeten doorstaan, zo weet ook Klaiber. De spits werd anderhalf jaar geleden geconfronteerd met het nieuws dat hij leed aan teelbalkanker. "Daar is hij zo knap mee omgegaan. Hij is altijd positief gebleven en heeft nooit opgegeven. Ik heb hem toen opgezocht", vertelt Klaiber. "Hij was helemaal kaal door de chemo. Het was pijnlijk om hem zo te zien, maar ook in die moeilijke situatie bleef hij alles eraan doen om zo fit mogelijk te blijven."

Volgens Klaiber kwam er een fysio thuis bij Haller om te zorgen dat de spits kon blijven trainen om zijn herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. "Maar behalve vanwege alles wat hij achter de rug heeft, gunt iedereen hem ook dit succes vanwege de geweldige jongen die hij is. Hij is altijd relaxed en chill en gewoon een heel goede ploeggenoot en vriend."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!