Ajax-toptalent heeft duidelijk doel: 'Ik wil ooit eerste aanvoerder worden'

Ajax-toptalent heeft duidelijk doel: 'Ik wil ooit eerste aanvoerder worden'

13 februari - 19:23 Laatste update: 19:25
101

Jorrel Hato koestert de ambitie om in de toekomst de eerste aanvoerder van Ajax te worden. Dat vertelt de zeventienjarige linkspoot in een interview op het clubkanaal van de Amsterdammers.

Hato droeg de aanvoerdersband van Ajax dit seizoen al twee keer. Uit bij Almere City, en in de Europa League-thuiswedstrijd tegen AEK Athene. "Ja, mooi moment, toch? Ik kreeg het een dag voor de wedstrijd te horen van de trainer", blikt de Oranje-international terug. "Er speelden wel wat dingen in mijn hoofd, maar ik moest wel gewoon m’n hoofd koel houden, want de volgende dag moest ik wel gewoon presteren.”

Ajax slaagde er na een 3-1 zege (assist van Hato) in om te overwinteren in het Conference League-toernooi. "Het is mooi wat er is gebeurd. Maar ik denk dat ik gewoon, met of zonder band, dezelfde dingen moet blijven doen. Ik denk dat door mijn positie sowieso van mij wordt gevraagd dat ik veel communiceer en coach."

Als het aan hem ligt, draagt hij de band in de toekomst nog veel vaker. "Ik zie de aanvoerdersband als iets moois. Er hoort wel een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Ik denk dat het ook het belangrijkste is dat je het op je eigen manier invult en niet iets anders gaat doen wat niet per se bij je past. Ik wil wel ooit eerste aanvoerder worden van Ajax, ja", besluit Hato, die nog altijd over een (jeugd)contract tot de zomer van 2025 beschikt. Het ligt in de lijn der verwachting dat die overeenkomst snel wordt opengebroken.

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!