Gullit in discussie met Engelsen over vijfde Champions League-ticket

Gullit in discussie met Engelsen over vijfde Champions League-ticket

14 februari - 23:36
45

Ruud Gullit verzet zich tegen een extra Champions League-ticket voor de Engelse clubs. Momenteel vaardigt de Premier League vier clubs af naar het miljardenbal, maar door de nieuwe opzet lonkt mogelijk een vijfde ticket.

Met de komst van de vernieuwde Champions League groeit het deelnemersveld van 32 naar 36 clubs. Met dank aan de coëfficiënten-ranking bestaat de kans dat de Premier League er straks nog een deelnemer bijkrijgt. "Oh, my god", verzucht Gullit in de studio van beIN Sports.

De voormalige ster van Oranje wuift weg dat de Premier League de beste competitie ter wereld is en daardoor recht heeft op een vijfde ticket. "Het is een goede competitie, maar vier teams is meer dan genoeg. Nee, ik wil geen vijf Engelse teams. Andere landen moeten ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen."

Ook voor andere toplanden als Duitsland, Italië en Spanje vindt Gullit vier deelnemers meer dan genoeg. Hij wijst op Nederland, dat vanaf komend seizoen twee teams rechtstreeks mag afvaardigen. "Het moet opgebouwd worden", aldus Gullit, die als speler van AC Milan zelf twee keer de cup met de grote oren omhoog mocht houden.

Bekijk hieronder de discussie tussen Gullit en zijn collega's

"FOUR IS ENOUGH"@GullitR is very AGAINST the idea of England having five teams in next year's Champions League...#beINUCL pic.twitter.com/uDMdsQuJHr

— beIN SPORTS (@beINSPORTS_EN) February 14, 2024