‘Voor mij is er één Nederlandse club, FC Utrecht is mijn droomscenario'

‘Voor mij is er één Nederlandse club, FC Utrecht is mijn droomscenario'

17 februari - 07:05 Laatste update: 10:02
76

Hij speelt inmiddels op 8000 kilometer van De Galgenwaard, maar de in China actieve Timo Letschert hoopt zijn carrière op een dag af te sluiten bij FC Utrecht, zo vertelt hij aan VoetbalPrimeur. De dertigjarige verdediger speelde al twee keer eerder voor de Domstedelingen, die hij na een aantal mooie herinneringen in zijn hart heeft gesloten. 

Letschert liet AZ en daarmee ook Nederland in het najaar van 2022 achter zich. Na een kort avontuur in Denemarken en één seizoen in Zuid-Korea, streek hij neer bij het Chinese Chengdu Rongcheng. Als het aan hem ligt, keert hij in de herfst van zijn loopbaan terug naar Nederland. “Voor mij is er één Nederlandse club waar ik mezelf zie, en dat is Utrecht. Dat is mijn droomscenario”, vertelt Letschert aan VoetbalPrimeur. 

“Het zou heel mooi zijn, omdat ik daar mijn doorbraak heb beleefd. Ik hou van die club, en ook van dat stadion. De mensen die daar werken vind ik ook geweldig. Het is gewoon de hele entourage eromheen. Van de materiaalman tot de fans”, vervolgt de centrumverdediger, die in Nederland ook nog uitkwam voor FC Groningen en Roda JC. 

Letschert kende twee periodes in De Galgenwaard. Tussen 2014 en 2016, en in het seizoen 2018/19. Een kleine vijf jaar later zijn de lijntjes nog kort. “Ik heb nog steeds contact met supporters van de club, en ga nog steeds regelmatig met een diehard-Utrechter een bakkie koffie doen. Ik hou van die Utrechtse humor. Ook dat accent. Dat jochie dit, en dat jochie daar. Dat is toch geweldig?! Het is echt een warme club.”

De geboren Purmerender, die begin 2016 twee keer deel uitmaakte van de Oranje-selectie, beseft zich wel dat een échte kans om terug te keren zich uiteindelijk niet zomaar zal voordoen. “Zij moeten er ook op zitten te wachten. Het moet zo uitkomen. Ik speel nu namelijk ook alweer een tijdje in het buitenland. In een ideale wereld gebeurt het, en als het niet gebeurt, heb ik er ook vrede mee.”