Verweij deelt verwachtingen over routinier bij Oranje: 'Serieus in beeld voor EK'

Verweij deelt verwachtingen over routinier bij Oranje: 'Serieus in beeld voor EK'

17 februari - 08:17
50

Mike Verweij denkt dat Ronald Koeman er serieus over nadenkt om Georginio Wijnaldum mee te nemen naar het EK. De bondscoach was deze week op bezoek in Saudi-Arabië bij de routinier, nadat hij eerder beloofde om hem te blijven volgen. Ondanks het drukke middenveld bij Oranje, ziet Verweij wel een plekje voor Wijnaldum.

"Ik denk dat Wijnaldum toch serieus in beeld is voor het EK in Duitsland", vertelt de Ajax-watcher van De Telegraaf in Kick-Off de Podcast. "Ik weet ook niet of je het heel groot op social media moet melden als Koeman dan op bezoek gaat bij hem. Volgens mij deed zijn club Al-Ettifaq dat ook grotendeels. Want je kunt hem ook in stilte bezoeken, dat hoeft niet met zo veel bombarie."

Koeman keek uiteindelijk toe hoe Wijnaldum wist te scoren namens zijn Saudische club. Volgens Verweij is de bondscoach het ook aan de routinier verplicht om hem wel in de gaten te blijven houden. "Koeman heeft natuurlijk aan hem beloofd dat hij hem zou blijven volgen. Dan is het natuurlijk wel netjes tegenover iemand die zoveel betekend heeft voor jou als bondscoach dat je daar langsgaat."

Mocht Wijnaldum daadwerkelijk mee gaan naar het EK, dan laat hij Jordan Henderson zien dat je wel degelijk vanuit Saudi-Arabië geselecteerd kan worden. De Engelsman trok juist naar Ajax vanuit Al-Ettifaq, met als één van de belangrijkste redenen dat hij in beeld wilde blijven voor het EK.