Van 't Schip hakt knoop door: Henderson draagt aanvoerdersband bij Ajax

Van 't Schip hakt knoop door: Henderson draagt aanvoerdersband bij Ajax

18 februari - 14:34 Laatste update: 14:40
10

Jordan Henderson draagt zondag de aanvoerdersband bij Ajax. Door de afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis was het de vraag wie de captain van Ajax zou zijn tegen NEC. De keuze van John van 't Schip is dus gevallen op Henderson.

In zijn vierde duel voor Ajax draagt Henderson dus direct de band. Voor de komst van de Engelse middenvelder, was de zeventienjarige Jorrel Hato nog de derde aanvoerder van de Amsterdammers. De voormalig captain van Liverpool is dus nu de nummer drie in de pikorde.

Bergwijn kampt met een hamstringblessure, terwijl Berghuis door fysieke klachten ook niet kan spelen tegen NEC. Achter de naam van Henderson stond aanvankelijk ook nog een vraagteken, maar de Engels international is dus fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Ajax hoopt tegen NEC weer zicht te krijgen op de derde plek, terwijl het ook in het spoor van AZ wil blijven. Bij een overwinning is het gat met de Alkmaarders weer één punt, terwijl FC Twente in dat geval zes punten meer zou hebben.