Getafe-scheidsrechter aangesteld voor return van Ajax in Conference League

Getafe-scheidsrechter aangesteld voor return van Ajax in Conference League

20 februari - 13:29 Laatste update: 13:36
42

Ajax krijgt in de returnwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt te maken met een oude bekende als scheidsrechter. De UEFA heeft Tasos Sidiropoulos aangesteld als leidsman voor het duel van aankomende donderdag. De Griek hanteerde één keer eerder de fluit bij een wedstrijd van Ajax: Getafe-thuis in 2020.

Sidiropoulos had op 27 februari 2020 de leiding over de returnwedstrijd tussen Ajax en Getafe in de zestiende finale van de Europa League. De bal lag tijdens dit duel heel veel stil. Uit cijfers van Opta bleek zelfs dat de bal gedurende de wedstrijd slechts 42 minuten en 36 seconden in het spel was. 

Ajax wist de terugwedstrijd wel met 2-1 te winnen in de Johan Cruijff ArenA, maar dit was niet genoeg om een de 2-0 nederlaag van een week eerder goed te maken. Voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag was destijds niet te spreken over het optreden van Sidiropoulos. "Heel vervelend. Ze deden alles om ons het voetballen onmogelijk te maken. Dan wordt het heel lastig. Het enige wat je dan mag verwachten, is dat de arbitrage optreedt. En als ze dat niet doen, dan krijg je dit", vertelde de oefenmeester na afloop.

Komende donderdag staat Ajax in Noorwegen tegenover FK Bodø/Glimt voor de returnwedstrijd in de tussenronde van de Conference League. Beide ploegen gaan dit duel in met een 2-2-gelijkspel, nadat Ajax in de blessuretijd van de heenwedstrijd terug wist te komen van 0-2 naar 2-2. De aftrap van de return vindt plaats om 18.45 uur.