Dromen van plek in Oranje-selectie voor EK bij PSV: 'Dit één van de doelen'

Dromen van plek in Oranje-selectie voor EK bij PSV: 'Dit één van de doelen'

21 februari - 10:33
51

Jordan Teze droomt van een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. De verdediger van PSV is dit seizoen een vaste basisklant en met het eindtoernooi in Duitsland in zicht, hoopt hij zich in de kijker te spelen van bondscoach Ronald Koeman.

Teze speelde vier interlands: drie in 2022 en één in 2023. De 24-jarige verdediger maakte daarin een wisselende indruk, maar hij droomt van een nieuwe kans in het Nederlands elftal. "Je moet ook doelen hebben voor jezelf en dit is er één van", zegt hij tegen de NOS.

Teze is echter niet de enige gegadigde voor de rechtsbackpositie. Met Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong spreekt de PSV'er van een 'moordende' concurrentiestrijd voor zijn positie. "Maar ik ga er alles aan doen. Of ik er nou bij zit straks of niet: dan kan ik mezelf in de spiegel aan kunnen kijken."

Onder leiding van Peter Bosz voelt Teze zich steeds beter worden. "De trainer heeft me voor het seizoen uitgelegd wat zijn speelwijze is. En als je daarbinnen dan goede wedstrijden speelt en ziet dat dat werkt, geeft dat veel vertrouwen."