Goed nieuws voor Van 't Schip: Ajax heeft aanvaller terug voor treffen met Bodø

Goed nieuws voor Van 't Schip: Ajax heeft aanvaller terug voor treffen met Bodø

21 februari - 11:14 Laatste update: 11:34
67

Steven Berghuis is fit genoeg om met Ajax mee af te reizen naar Noorwegen voor de uitwedstrijd tegen Bodø/Glimt. De aanvaller zat in de laatste competitiewedstrijd tegen NEC niet bij de wedstrijdselectie omdat hij niet fit was, maar inmiddels is hij dus weer opgelapt voor de cruciale Europese wedstrijd.

Het is niet precies bekend waarom de aanvaller niet mee kon doen tegen NEC. Ajax gaf aan dat Berghuis 'niet wedstrijdfit' was. John van ‘t Schip gaf al aan dat de afwezigheid van de multifunctionele aanvaller een groot gemis was. "Vanaf de zijkanten komt er gewoon te weinig. Dat heeft te maken met wat je in de selectie voor spelers voorradig hebt. Die hebben op dit moment zeker niet de kwaliteiten die Steven Bergwijn en Berghuis hebben."

Berghuis was ook nog eens een belangrijke speler in de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt. In de reguliere speeltijd deelde de buitenspeler mee in de malaise van Ajax, maar in de blessuretijd stond hij op. Met een lob verschalkte hij de keeper van Noren en zorgde hij voor de 2-2. Voor Ajax ligt er daardoor nog genoeg perspectief voor de uitwedstrijd in het hoge noorden van Noorwegen.

Ook jongelingen Julian Rijkhoff en Jaydon Banel vliegen mee met de eerste selectie van Ajax naar Noorwegen. Laatstgenoemde was tegen NEC de vervanger van Berghuis en kreeg zo zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht. Ook Ahmetcan Kaplan reist mee vanuit Jong Ajax. Jordan Henderson had wat last van pijntjes in de laatste wedstrijd tegen NEC, maar ook hij stapt op het vliegtuig richting Noorwegen.