Van 't Schip snoeihard voor Ajax-talent: 'Profclub, geen liefdadigheidsinstelling'

Van 't Schip snoeihard voor Ajax-talent: 'Profclub, geen liefdadigheidsinstelling'

21 februari - 18:06 Laatste update: 22 februari - 15:48
132

John van ‘t Schip heeft uitleg gegeven waarom Ar’Jany Martha niet bij de selectie van Ajax zit voor het duel met Bodø/Glimt. Die uitleg was niet mals voor de jongeling, want de trainer vond dat hij er niet vol voor ging in de laatste wedstrijd. Van 't Schip spaart Martha ook niet omdat hij jong is, want Ajax is volgens de coach geen liefdadigheidsinstelling. 

"Wij zijn een profclub en geen liefdadigheidsinstelling", begint Van ‘t Schip aan zijn keiharde uitleg. "Dat hoort ook bij het proces waar hij in zit. Je moet wel presteren en goed spelen en dat deed hij duidelijk niet. Het gaat er ook om hoe je staat in het veld en dat was wat mij betreft gewoon niet goed genoeg. Het was niet zo dat we voelden dat daar iemand stond, die er vol voor ging. Daarom hebben we dan ook besloten dat hij niet mee gaat."

Ook de terugkeer van Berghuis was voor Van ‘t Schip een reden om Martha niet mee te nemen. De coach heeft nog niet echt een beeld van de specifieke positie waar hij de jongeling wil gebruiken. "Omdat iemand anders erbij is gekomen, onder meer. Hij is de laatste maanden op linksback terechtgekomen. Nu is Steven terug, terwijl we achterin op links andere voorkeuren hebben."

Eerder was Van 't Schip altijd erg positief over Martha. De coach liet hem nota bene zelf debuteren voor het eerste elftal van de Amsterdammers. Eerder dit seizoen mocht hij tegen FC Volendam zijn eerste minuten maken en dat deed hij direct vanaf de start. Nu vindt Van 't Schip dus dat hij even niet voldoet aan de eis van Ajax.