Schokgolf in Argentinië: terugkeer van Agüero als voetballer niet uitgesloten

Schokgolf in Argentinië: terugkeer van Agüero als voetballer niet uitgesloten

22 februari - 18:38 Laatste update: 18:52
8

Het is niet uitgesloten dat Sergio Agüero weer gaat voetballen. In zijn Twitch-stream speelde de voormalige topspits uit Argentinië een hoopgevend spraakbericht af van zijn cardioloog.

Agüero moest eind 2021 vanwege hartproblemen een punt zetten achter zijn carrière, maar de kans bestaat dat hij zijn rentree gaat maken. De cardioloog van de Argentijn (35) heeft hem laten weten dat hij optimistisch is, al wordt Agüero afgeraden om langer dan tien of twintig minuten te spelen.

In Argentinië zorgt de ontboezeming van Agüero voor een schokgolf. Independiente, zijn grote liefde, zou hem met open armen ontvangen. Donderdag beloofde trainer - en voormalig ploeggenoot - Carlos Tévez dat hij Agüero gaat bellen. "Wie wil Kun nou niet erbij hebben, toch?", aldus Tévez. "Het zou geweldig zijn."

Agüero debuteerde op vijftienjarige leeftijd voor Independiente en speelde later voor Atlético Madrid, Manchester City en FC Barcelona. Hij scoorde namens die clubs 379 keer in 663 wedstrijden. Ook was de voormalige topschutter goed voor 41 goals in 101 interlands.