Perez keek met grote ogen naar Feyenoord-uitblinker: 'Kijk dan, dit is bizar'

Perez keek met grote ogen naar Feyenoord-uitblinker: 'Kijk dan, dit is bizar'

23 februari - 09:08 Laatste update: 09:11
83

Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther heeft donderdagavond een uitstekende indruk achter gelaten na de verloren Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. De Duitse goalie kon zichzelf niet onderscheiden in de penaltyserie, maar het optreden van Wellenreuther kan rekenen op de nodige complimenten van ESPN-analisten Kenneth Perez en Kees Kwakman.

In de verlenging wist Wellenreuther AS Roma-spits Romelu Lukaku op knappe wijze van scoren te houden. "Wat een fantastische redding", reageert Perez vol enthousiasme bij ESPN. "Dit is bizar. Je moet in de herhaling zien hoe knap deze redding is. In de herhaling zie je dat dit het uiterste van zijn vingers is."

Wedden

Meer odds

Perez maakt de vergelijking met de redding in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax van vorig seizoen. Toenmalig Ajax-speler Mohammed Kudus dacht vlak voor het einde van de wedstrijd de beslissende treffer te maken, maar Wellenreuther kon op katachtige wijze een goal voorkomen. Even later kopte Lutsharel Geertruida het winnende doelpunt namens de Rotterdammers binnen en daarmee zette Feyenoord een grote stap richting de uiteindelijke titel.

Ook Kees Kwakman was erg te spreken over de prestaties van Wellenreuther tegen Roma. In de strafschoppenreeks kon de Duitse sluitpost het verschil niet maken voor de ploeg van trainer Arne Slot. Bij de eerste penalty van Leandro Paredes zat de doelman, die de penalty van Lukaku stopte, in de buurt. "Hij zat vol in de goede hoek, maar die was laag in de hoek geschoten in het zijnet. Kansloos."