Oranje Leeuwinnen kansloos tegen Spanje: Olympisch ticket lonkt tegen Duitsland

Oranje Leeuwinnen kansloos tegen Spanje: Olympisch ticket lonkt tegen Duitsland

23 februari - 22:59
38

De Oranje Leeuwinnen hebben de eerste kans op een ticket voor de Olympische Spelen niet weten te pakken. In Sevilla werd er met 2-0 verloren van Spanje, waardoor de ploeg van Andries Jonker zich moet wenden tot plan B. In een rechtstreeks duel winnen van Duitsland.

Al in de eerste helft werd duidelijk hoe de verhoudingen waren tussen Oranje en de huidige wereldkampioen bij de vrouwen. Spanje was zeer dominant in het veldspel en liet Nederland zelden opbouwen. Het was eigenlijk veertig minuten wachten op een doelpunt van de Spanjaarden, maar die volgden elkaar in rap tempo op. Via Jennifer Hermoso en Aitana Bonmati was het binnen vijf minuten ineens 2-0.

In de andere halve finale van de Nations League ontvouwde zich inmiddels een gunstig scenario voor Oranje. De Franse vrouwen kwamen ook met 2-0 voor tegen Duitsland, waardoor Nederland nog een kans had. Aangezien Frankrijk het gastland is voor de Olympische Spelen, komt er een extra ticket vrij als dat land in de finale van de Nations League komt. Dan zouden Duitsland en Nederland in een rechtstreeks duel strijden om het laatste Olympische ticket.

Dit scenario werd uiteindelijk ook waarheid, want Spanje prikte er via Ona Battle nog een goal bij tegen de Oranje Leeuwinnen, waardoor er met 3-0 werd verloren. Bij Frankrijk - Duitsland werd het 2-1, waardoor de ploeg van Jonker toch mag hopen op een Olympisch ticket. Aankomende woensdag spelen Nederland en Duitsland in Heerenveen om dat ticket.