Ajax-speler krijgt volle laag: 'Die kan er helemaal niets van, is hij bijziend?'

Ajax-speler krijgt volle laag: 'Die kan er helemaal niets van, is hij bijziend?'

24 februari - 12:15
80

Anco Jansen heeft het helemaal gehad met de prestaties van Josip Sutalo. De oud-speler van FC Emmen en NAC zegt in Voetbalpraat van ESPN, dat hij lange tijd hoge verwachtingen had van de Kroaat, maar dat die nooit zijn uitgekomen. Sutalo is een miskoop, luidt de conclusie van Jansen.

"Even serieus hè, ik heb er heel lang over nagedacht", vertelt Jansen over zijn verwachtingen van Sutalo. "Ik dacht: hij is een Kroatisch international dus we kijken het nog even aan met hem. Maar hij kan er echt he-le-maal niets van." Sutalo werd afgelopen zomer voor twintig miljoen euro met hoge verwachtingen naar Amsterdam gehaald, maar de Kroatisch international komt nog niet echt uit de verf.

Jansen ziet de rode kaart tegen Bodø/Glimt als een absoluut dieptepunt voor Sutalo. "Als verdediger weet je toch dat je dit niet kunt doen. Je weet dat je hem niet moet raken en je weet dat die keeper nog altijd achter je staat." Sutalo besefte zelf na de wedstrijd ook dat hij een fout had gemaakt en bood dus openlijk zijn excuses aan bij de spelers, staf en fans.

Maar Jansen is nog lang niet klaar met Sutalo, want de voormalig voetballer ziet nog meer aparte acties bij de Kroaat. "Ik denk ook dat hij bijziend is. Hij speelt soms ballen in bij mensen die er helemaal niet staan. Of soms dribbelt hij ballen ineens over de zijlijn heen", luidt het kiezelharde oordeel van Jansen.