NEC doet uitstekende zaken met zege op concurrent Sparta

NEC doet uitstekende zaken met zege op concurrent Sparta

24 februari - 22:53
60

NEC heeft zaterdag afstand genomen van Sparta in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal in de Eredivisie. De Nijmegenaren legden de Rotterdammers met 2-0 over de knie door schitterende goals van Dirk Proper en Calvin Verdonk.

NEC nam voor eigen publiek meteen het initiatief en Tjaronn Chery zorgde voor het eerste gevaar. Zijn uithaal vloog maar net over het doel. Een poging van Kodai Sano was hetzelfde lot beschoren. Sparta-keeper Nick Olij lag onder vuur in de openingsfase, maar redde knap op een poging van Proper. Het piepte en het kraakte in de Sparta-defensie, maar toch was Tobias Lauritsen heel dicht bij de openingstreffer aan de andere kant. Jasper Cillessen redde knap op zijn kopbal.

Na ruim een halfuur brak NEC alsnog de ban. De jarige Proper gaf zichzelf een verjaardagscadeau met een heerlijke uithaal. Verdonk liet zich daar door inspireren, want niet veel later mikte hij een vrije trap op prachtige wijze in het doel: 2-0. De ploeg van Rogier Meijer zat zodoende op rozen halverwege.

In de tweede helft probeerde Sparta wel uit een ander vaatje te tappen. De Rotterdammers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Metinho nam de bal in één keer op de schoen, maar Cillessen was bij de les. De doelman van NEC keerde ook een kopbal van Koki Saito. Een kwartier voor tijd waande NEC zich al veilig en werden onder meer Proper, Sylla Sow en Bram Nuytinck gewisseld. Die eerste had wel last, terwijl dinsdag alweer het duel met SC Cambuur in de halve finale van de KNVB Beker wacht.

De zege van NEC kwam ook niet meer in gevaar, hoewel een poging van Saito nog beide palen raakte. De Nijmegenaren doen goede zaken met het oog op de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Meijer klimt over FC Utrecht naar de zevende plaats met 33 punten. Sparta blijft steken op de negende plek met 29 punten.