'Prachtig hoe NEC voetbalt, ze maken kans op de bekerwinst'

'Prachtig hoe NEC voetbalt, ze maken kans op de bekerwinst'

27 februari - 23:22 Laatste update: 23:27
93

Henk de Jong is ondanks het verlies in de halve finale van de KNVB Beker enorm trots op zijn SC Cambuur. De thuisploeg had een duidelijk strijdplan, maar zwichtte uiteindelijk in de verlenging voor NEC Nijmegen(1-2).

"Ik ben hartstikke trots op mijn jongens", begint De Jong na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN. "We zijn lang in de race geweest, wel op een andere manier dan we normaal doen." Cambuur hield het compact en speelde regelmatig de lange bal op hun twee spitsen Milan Smit en Roberts Uldrikis. Laatstgenoemde kopte de thuisploeg op voorsprong in minuut 24. "Ik weet wel dat zij (NEC, red.) beter zijn, maar we gaven eigenlijk, op de beginfase na, niets weg. Dat de gelijkmaker dan valt uit een corner, is zonde", baalt De Jong.

"Na de gelijkmaker gaan we met vijf man achterin spelen en krijgen we zelf nog de beste kans", doelt De Jong op de kopbal van Smit in de slotfase. "Ik heb het er net met hem (Jasper Cillessen, red.) over gehad. Hij had moeten zeggen dat het een corner was, maar dat deed hij niet", lacht De Jong. "We hebben het goed gedaan. We hebben goed verdedigd tegen een uitstekende ploeg. Ik denk dat zij gewoon kans hebben om die beker te winnen. Ik vind het echt prachtig hoe die mensen voetballen. Alleen niet als je er tegen speelt, dan vind ik er geen zak aan", besluit De Jong.