Jonker realistisch na gemis Olympische Spelen met Oranje: 'Hemel en aarde bewogen'

Jonker realistisch na gemis Olympische Spelen met Oranje: 'Hemel en aarde bewogen'

28 februari - 23:43
27

Andries Jonker vindt het erg jammer dat de Oranje Leeuwinnen niet naar de Olympische Spelen gaan, maar de coach is ook realistisch. Tegen Duitsland zat een zege er woensdag niet in en ook Spanje was duidelijk te sterk, aldus de bondscoach. Toch overheerst de teleurstelling, vertelt Jonker bij de NOS.

"Teleurgesteld in de ene kant van het hoofd, en realiteitszin in de andere kant van het hoofd", luidt de samenvatting van Jonker over het missen van de Olympische Spelen. "Je hebt gezien dat Duitsland voor ons in deze samenstelling een maatje te groot is. Het was voor ons wel een reality check. Bij het verlies tegen Spanje is eigenlijk bevestigd dat Spanje de beste is, maar dat zegt niet zoveel over ons. Dat was te verwachten, dat kon. Uiteindelijk hebben we hemel en aarde bewogen, maar zat het er niet in."

Op het laatste WK in 2023 lukte het Nederland ook net niet om de finale te halen, toen was in de kwartfinale ook Spanje te sterk. "Dit is de tweede keer dat we in het zicht van de haven stranden. Het WK is niet zo lang geleden natuurlijk. Toen stuitten we op de wereldkampioen. Dat hebben we nu weer, dat gevoel. Je hebt weer een positie gecreëerd die geweldig is, maar we kunnen nog niet doorbijten door kwaliteitsverschil."