Van Ajax naar FC Utrecht: 'De Amsterdamse cultuur was in het begin beetje vreemd'

Van Ajax naar FC Utrecht: 'De Amsterdamse cultuur was in het begin beetje vreemd'

29 februari - 11:26
129

Voor Victor Jensen is het komende duel van FC Utrecht een bijzondere. De club uit de Domstad neemt het zondag op tegen Ajax, waar de 24-jarige Deen 5,5 jaar onder contract stond.

"Ik ben daar als jongetje van 17 gekomen en heb vijf jaar bij Ajax gespeeld, samen met jongens als Brian Brobbey, Devyne Rensch en Kenneth Taylor", zegt Jensen in aanloop naar de wedstrijd in Amsterdam tegen De Telegraaf. "Ik heb er alles geleerd. Als voetballer, maar ook als mens." Bij aankomst in Nederland was alles nieuw, erkent de middenvelder. "De Amsterdamse cultuur was voor mij een beetje vreemd in het begin, die heb ik echt moeten leren kennen."

Eerder dit seizoen won Utrecht in eigen huis met 4-3 van Ajax. Destijds kwam Jensen niet in actie, waardoor hij zondag voor het eerst tegenover zijn voormalig werkgever kan staan. "Het is door mijn achtergrond voor mij persoonlijk een mooie wedstrijd, maar ik kijk er ook naar uit omdat ik denk dat we in de ArenA wat kunnen halen. We zitten in een goed ritme en als we ons niveau halen, kunnen we tegen elke ploeg punten pakken en zeker ook tegen Ajax. Dat hebben we de vorige keer laten zien."

Jensen wordt dit kalenderjaar voornamelijk als invaller gebruikt door trainer Ron Jans. Vorige week maakte hij tegen Heracles Almelo (1-0) het enige doelpunt van de wedstrijd.