Go Ahead verslaat RKC Waalwijk en klimt over Ajax heen op de ranglijst

2 maart - 20:38 Laatste update: 20:39
48

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond drie punten gepakt tegen RKC Waalwijk. Etienne Vaessen, doelman van de Brabanders, was lange tijd een plaaggeest voor de thuisploeg, maar uiteindelijk moest hij toch incasseren: 1-0.

Go Ahead miste de nodige vaste krachten. Bij RKC stond Vaessen voor de tweehonderdste keer onder de lat in een officiële wedstrijd. Een slordige openingsfase aan beide kanten zorgde voor meer dan voldoende vermaak voor de neutrale toeschouwer. Willum Willumsson had als eerste de openingstreffer op de schoen. De aanvallende middenvelder kwam oog in oog met Vaessen, nam de bal verkeerd mee, en stuitte op de paal.

Niet alleen Go Ahead raakte voor rust het aluminium. Uit een hoekschop zag RKC een poging op de lat belanden. Nadien stal Vaessen de show in De Adelaarshorst. Diverse keren dook de ploeg van René Hake voor de keeper op, elke keer trok hij aan het langste eind. De tweede helft was minder enerverend dan de eerste, wel kon het thuispubliek juichen. Na iets meer dan een uur spelen brak Jakob Breum de ban.

Een prachtige pass van winteraanwinst Søren Tengstedt bereikte Breum, die Vaessen verschalkte. Go Ahead speelde de wedstrijd volwassen uit en gaf vrijwel niets meer weg. Een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden, werden om zeep geholpen.

Door de overwinning klimt Go Ahead over NEC en Ajax naar de vijfde plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers spelen zondag tegen FC Utrecht en kunnen de vijfde plek dan heroveren. RKC verliest na nederlagen tegen Feyenoord en Fortuna Sittard voor de derde achtereenvolgende keer met 1-0.