PSV-icoon waant zich niet veilig: 'Met zeven punten gaat Feyenoord jagen'

PSV-icoon waant zich niet veilig: 'Met zeven punten gaat Feyenoord jagen'

3 maart - 10:19
73

PSV hoopt zondag de genadeklap uit te delen in de titelstrijd, maar Feyenoord zou de achterstand ook kunnen terugbrengen tot zeven punten. Berry van Aerle, clubicoon van de Eindhovenaren, is er nog niet helemaal gerust op. Oer-Feyenoorder Ben Wijnstekers rekent desondanks niet op een titelprolongatie.

"Ik denk dat we reëel moeten zijn. Dit seizoen is voor Feyenoord normaal gesproken de tweede plaats het maximaal haalbare. PSV is echt goed bezig en die zie ik de voorsprong niet meer uit handen geven", zegt Wijnstekers tegen De Telegraaf. "Je hoopte als Feyenoord dat ze na de winterstop een terugval zouden krijgen, maar als je ze de laatste weken ziet, dan zijn ze weer goed in vorm. Het belangrijkste voor Feyenoord is in mijn ogen dat ze op de tweede plaats FC Twente voor blijven."

Van Aerle is nog niet overtuigd van een goede afloop in de topper. "Er ligt zondag absoluut druk op PSV. Ze staan er natuurlijk geweldig voor, maar dit is wel een heel belangrijke wedstrijd. Het is wel een verschil of het een voorsprong van dertien punten wordt, een voorsprong van tien punten blijft of een voorsprong van nog maar zeven punten gaat zijn. Met nog tien duels te gaan kan het dan nog spannend worden", vreest hij. "Dan gaat Feyenoord jagen en dat is altijd plezieriger dan opgejaagd worden."

PSV maakt echter wel een volwassen indruk op hem. "Peter Bosz heeft het geweldig neergezet. Uiteindelijk zie ik het wel goed komen. Dat moet ook. Het laatste kampioenschap is veel te lang geleden. Vijf seizoenen zonder titel kan eigenlijk niet voor een club als PSV. Daarom móet het dit seizoen gebeuren."