Kraay komt met tip voor Gaaei: 'Zal wel gek zijn, maar dat maakt niet uit'

Kraay komt met tip voor Gaaei: 'Zal wel gek zijn, maar dat maakt niet uit'

3 maart - 11:27
26

Hans Kraay jr. heeft wel begrip voor de beslissing van John van ‘t Schip om Ajax een paar dagen vrij te geven. De analist heeft er vertrouwen in dat de trainer dit als het beste ziet voor zijn selectie. Toch had Kraay één speler wel laten trainen: Anton Gaaei.

Volgens Kraay heeft Van ‘t Schip goed nagedacht over de vrije dagen die hij de Ajax-selectie gaf. "Hij heeft ongetwijfeld gedacht: dit is het beste voor onze groep. Maar een ploeg die weinig vertrouwen heeft snakt ook wel naar een trainer waar lekker mee getraind wordt, die complimenten geeft, lekker kort afwerken, kleine partijtjes spelen, dat kun je ook in veertig minuutjes doen. Daarna lekker masseren, even zeggen: 'Ik houd van jullie jongens, we gaan het zondag doen."

Kraay had wel een andere keuze gemaakt wat betreft Gaaei. De analist had de verdediger toch laten trainen. "Ik zal wel gek zijn, maar dat maakt me niet uit. Hij is natuurlijk flink op z’n nummer gezet. Eerst door Maurice Steijn, nu door Van ’t Schip. Wat is er fijner dan tegen die jongen te zeggen: 'We gaan even samen trainen, voorzetjes doen.' Hij heeft vrij gekregen, maar ik denk dat hij niet thuis moet revalideren in z’n hoofd."