Feyenoord op rapport: niet één onvoldoende, Gimenez toont vele gezichten

3 maart - 16:35 Laatste update: 17:18
163

Feyenoord vocht zich terug, maar heeft de achterstand op Eredivisie-koploper PSV niet weten te verkleinen. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de elf basisspelers, drie invallers en trainer van de Rotterdammers.

Timon Wellenreuther - 7: binnen drie minuten moest Wellenreuther vissen, maar de bewierookte doelman liet zich niet kennen en liet weer zien dat Justin Bijlow zijn rentree niet hoeft te overhaasten.

Lutsharel Geertruida - 6,5: in de eerste helft was hij niet echt gelukkig, maar de thee in de rust deed wonderen. Geertruida gaf de assist voor de 1-2 van Gimenez.

Thomas Beelen - 6: binnen één minuut raakte PSV twee keer de paal en twee keer was Beelen de hoofdpersoon. Eerst gleed hij de bal met zijn achterwerk tegen het aluminium, vervolgens bleef knullig balverlies zonder fatale gevolgen.

Dávid Hancko - 6,5: de zo vaak geprezen Feyenoord-verdediger liet zich in de derde minuut lelijk te kijk zetten door Tillman. Maar Hancko herpakte zich en wist De Jong van scoren af te houden.

Quilindschy Hartman - 6: de linksback, hersteld van een griepje, had het wel naar zijn zin in het Philips Stadion. Kort voor rust reageerde hij op een stel roepende PSV-fans door zijn tong uit te steken. Het ontbrak hem echter aan zijn kenmerkende power.

Mats Wieffer - 6,5: voor Wieffer zat er maar één ding op: kei- en keihard werken. Dat bleek het juiste recept, want ook al kon hij niet zijn gebruikelijke spel spelen, Wieffer was wel belangrijk.

Ramiz Zerrouki - 6,5: de vervanger van Calvin Stengs wordt vaker van stal gehaald voor grote wedstrijden en het is duidelijk waarom. Zerrouki maakte in de tweede helft Tillman letterlijk en figuurlijk het leven zuur.

Quinten Timber - 7: niet voor niets wordt hij Bowser genoemd door zijn ploeggenoten. Timber werkte zich het snot voor de ogen en kreeg de 'beloning' in de vorm van een punt.

Antoni Milambo - 6: de achttienjarige verrassing in de Feyenoord-basis speelde 66 minuten en maakte daarin zeker geen verkeerde indruk. Echt opvallen deed Milambo alleen ook niet.

Santiago Gimenez - 6: het was een wedstrijd met vele gezichten voor Gimenez, die een gigakans miste, om kaarten vroeg en steeds geïrriteerder raakte, maar uiteindelijk maakte de Mexicaanse spits tóch zijn eerste competitiegoal sinds 14 januari.

Yankuba Minteh - 7: met de grillige Minteh heeft Feyenoord een geweldig wapen in huis, bleek ook zondagmiddag weer. De Gambiaan behield zijn cool bij de 1-1 en zorgde voor veel dreiging, ook al moest hij veel achter Dest aan.

Invallers
Luka Ivanusec - x: viel na 67 minuten in voor Milambo en speelde te kort voor een beoordeling.
Bart Nieuwkoop - x: viel na 75 minuten in voor Minteh en speelde te kort voor een beoordeling.
Marcos Lopez - x: viel na 87 minuten in voor Hartman en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot - 6,5: Slot verdient complimenten voor de manier waarop hij Feyenoord gedurende de wedstrijd van een impuls wist te voorzien door slimme wissels én een verandering van tactiek.