Schmidt en Kökçü krijgen met Benfica ongekend pak slaag van FC Porto

3 maart - 23:30 Laatste update: 4 maart - 07:45
21

Het Benfica van Orkun Kökçü en Roger Schmidt heeft een keiharde nederlaag geleden tegen FC Porto. De ploeg uit Lissabon verloor met maar liefst 5-0 in O Clássico.

Het duurde twintig minuten voordat Porto de score wist te openen. Galeno nam de 1-0 voor zijn rekening. Vlak voor rust wist diezelfde Galeno de score te verdubbelen. Op aangeven van Evanilson maakt hij zijn tweede van de avond.

In de tweede helft ging Porto vrolijk door met scoren. Wendell maakte in minuut 55 de 3-0. Nicolas Otamendi maakte het allemaal nog een tikkeltje erger voor Benfica. Na een uur spelen pakte de Argentijnse verdediger zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Een kwartier later was het weer raak. Pepê tekende voor de 4-0. Tot overmaat van ramp werd het in de extra tijd ook nog 5-0, via Danny Loader.

Door deze nederlaag blijft Benfica, met 58 punten, op de tweede plek van de ranglijst staan. Porto staat derde met 52 punten. Köçkü speelde 46 minuten mee en oud-Ajacied David Neres vielvicl na 57 minuten in voor Angel Di Maria. Francisco Conceição, ook voormalig Ajax, deed 88 minuten mee.