Henderson spreekt zich uit over Oranje: 'Absolute topspeler, hopelijk een kans'

Henderson spreekt zich uit over Oranje: 'Absolute topspeler, hopelijk een kans'

4 maart - 07:37
43

Jordan Henderson heeft zich drie maanden voor de start van het EK uitgesproken over het Nederlands elftal. De routinier van Ajax hoopt op een kans voor zijn voormalige ploeggenoot Georginio Wijnaldum.

Wijnaldum is opgenomen in de voorlopige Oranje-selectie en zou tegen Schotland (22 maart) of Duitsland (26 maart) zijn eerste speelminuten sinds juni 2023 te kunnen maken. "Gini is zo'n goed persoon, het gaat goed met hem", zegt Henderson tegen de NOS over Wijnaldum, met wie hij jarenlang samenspeelde bij Liverpool én Al Ettifaq.

Henderson vervolgt: "Hij traint iedere dag en speelt goed, dus het verbaast me niet dat hij in de voorselectie zit. Hij ziet er fit uit, hij maakt doelpunten en maakt een gelukkige indruk. Als Gini plezier heeft in het voetbal, is het een absolute topspeler. Hij kan van grote waarde zijn voor Nederland en ik hoop dat hij de kans krijgt."

Bondscoach Ronald Koeman en KNVB-directeur Nigel de Jong bezochten Wijnaldum onlangs in Saudi-Arabië. Als het aan Pierre van Hooijdonk ligt, wordt de negentigvoudig international weer onderdeel van de Oranje-selectie. "Koeman heeft natuurlijk met Wijnaldum en Memphis Depay gewerkt, dat was een geweldig tandem voor de bondscoach", poneert de oud-spits bij Studio Voetbal.