Salarissen Dortmund gelekt: Haller grootverdiener, Malen in categorie onder Reus

Salarissen Dortmund gelekt: Haller grootverdiener, Malen in categorie onder Reus

5 maart - 11:19 Laatste update: 11:21
53

De salarissen van de Borussia Dortmund-spelers zijn op straat komen te liggen. De Duitse tak van Sky Sport is erachter gekomen hoeveel alle spelers per jaar verdienen. Verdediger Niklas Süle en keeper Gregor Kobel zijn de grootverdieners bij Die Schwarzgelben, waar ook onder meer Donyell Malen en Sebastien Haller onder contract staan.

Süle en Kobel verdienen allebei tien tot elf miljoen euro per jaar bij de Duitse club, zo weet het medium. Haller behoort ook bij het deel van de spelersgroep dat boven de acht miljoen euro per jaar mag bijschrijven op de rekening. De spits verdient samen met Julian Brandt, Marcel Sabitzer en Emre Can tussen de acht en negen miljoen euro per jaar.

Het valt verder op dat de twee Borussia Dortmund-veteranen uit de selectie minder verdienen dan de eerder genoemde spelers. Mats Hummels en Marco Reus, twee spelers die een groot deel van hun carrière hebben gespeeld namens de club uit Dortmund, strijken 'slechts' zeven tot acht miljoen euro per jaar op.

Donyell Malen behoort tot het groot deel van de spelersgroep met een salaris van tussen de vier en zes miljoen euro per jaar. Hiermee verdient de Nederlander evenveel als onder anderen Karim Adeyemi, Felix Nmecha en Niclas Füllkrug. Malen verkeert de laatste wedstrijden in uitstekende vorm bij Borussia Dortmund. De aanvaller was bij zijn laatste drie basisplaatsen goed voor vier treffers.