Marsman blikt terug op tijd in Miami en Messi-gekte

Marsman blikt terug op tijd in Miami en Messi-gekte

9 maart - 20:48
5

De komst van Lionel Messi naar Inter Miami betekende voor Nick Marsman het einde van zijn tijd in Amerika. De Nederlander moest plaats maken zodat er supersterren gehaald konden worden. Desondanks kijkt Marsman vol trots terug op de korte periode dat hij teamgenoot was van de Argentijn.

De komst van Messi veranderde veel voor iedereen binnen Inter Miami. "De club stond opeens in de spotlights en jij daarom ook. Dat was daarvoor totaal niet zo, er waren zelfs veel Amerikanen die niet eens wisten dat er een voetbalclub in Florida zat",  blikt Marsman in gesprek met Voetbal International terug op de komst van Messi. "Mijn buurman kwam op een dag naar me toe: Jullie hebben Massi gehaald, ofzo? Dat schijnt een beetje de Godfather van het voetbal te zijn, toch?"

"Er was ook ineens heel veel bewaking en er kwamen allemaal deuren met codes waar we doorheen moesten", gaat Marsman verder over de Messi-gekte. "In een hotel voor wedstrijden had de selectie altijd twee verdiepingen voor zichzelf en werd je geëscorteerd door politieauto's. Maar het was wel leuk. Ook voor de spelers. Voor de trainingen vroeg je bijvoorbeeld aan de clubfotograaf of hij even scherp wilde zijn als Messi in je buurt stond", lacht hij.

Ook het leven van de doelman zelf veranderde. "Ik heb wel duizend berichten gekregen via Instagram en alle media wilden je ook maar spreken over één ding. Het ging alléén nog maar over Messi. We hebben in die periode nog wel wat wedstrijden gespeeld, maar niemand was nog geïnteresseerd in de resultaten daarvan", zegt de huidige ADO Den Haag-keeper.

Op trainingen stond Marsman meerdere keren oog in oog met de achtvoudig Ballon d'Or-winnaar. "Ik heb wel een paar goede ballen gepakt. Tegelijkertijd schoot hij er ook een paar binnen waarvan je denkt: hoe is het mogelijk?"