'PSV heeft veel indruk gemaakt, goede kans om door te komen tegen Dortmund'

'PSV heeft veel indruk gemaakt, goede kans om door te komen tegen Dortmund'

11 maart - 10:47
70

Adil Ramzi, voormalig trainer van Jong PSV, blikt vooruit de Champions League-return tussen PSV en Borussia Dortmund. De Marokkaan weet hoe het is om voor Die Gelbe Wand te spelen. Een ervaring die hij niet snel gaat vergeten.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad gaat Ramzi in op het uitstekende seizoen dat PSV draait. In het elftal van Peter Bosz ziet hij oude bekenden, die hij zelf heeft meegemaakt bij Jong PSV, terug. "Jonge spelers die goed genoeg zijn de kans geven, dat is heel bijzonder. PSV leidt gewoon op Champions League-niveau op. Ik ben trots dat ik daar een fase van mijn leven aan mocht bijdragen.”

De Eindhovenaren reizen deze week naar Dortmund, om daar te proberen de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Ramzi kwam in 2002 als invaller binnen de lijnen, toen PSV het in het Signal Iduna Park opnam tegen Die Schwarzgelben. "Ik ben dat stadion nooit vergeten en zal dat ding ook nooit vergeten. Die gele muur, het was fantastisch", is hij lyrisch.

"Dat felle beeld kan ik zo weer oproepen", gaat Ramzi verder. Geïmponeerd was hij echter niet. "Het is iets waar ik alleen maar van genoot en me niet minder van ging voelen. Zeker niet, ik voelde me juist sterker. Wij speelden daar gelijk en dat was een knap resultaat."

Ook nu denkt de oud-aanvaller dat PSV een goed resultaat kan boeken. "PSV heeft zeker een goede kans om door te komen, maar het is een wedstrijd waarin ook ervaring gaat meespelen. Wat dat betreft, is Dortmund iets verder. Qua voetbal heeft PSV veel indruk gemaakt en ik denk dat het dicht bij elkaar ligt. Hopelijk lukt het ze."