Sneijder breekt lans voor Ajax-talent: 'Waarom speelt die jongen niet?'

Sneijder breekt lans voor Ajax-talent: 'Waarom speelt die jongen niet?'

11 maart - 20:59 Laatste update: 21:25
42

Wesley Sneijder vindt dat Julian Rijkhoff veel meer speeltijd moet krijgen bij Ajax. De analist is onder de indruk van de jonge spits en hoopt dat hij door kan breken bij de Amsterdammers. Sneijder zou Rijkhoff in ieder geval de voorkeur geven boven Chuba Akpom.

"Rijkhoff, waarom speelt die jongen niet?", breekt de analist een lans voor het talent van Ajax bij Veronica Offside. "Ik heb hem nu een aantal keer gezien bij Jong Ajax. Wat ik in die paar minuten van hem heb gezien, is meer dan dat ik van Chuba Akpom heb gezien bijvoorbeeld. Ik zou hem veel meer brengen nu."

Sneijder ziet in Rijkhoff zelfs de ideale stand-in voor de huidige spits Brian Brobbey. "Als hij niet kan spelen is Rijkhoff een ideale vervanger. Deze jongen kan een bal vasthouden en heeft ook nog eens de intelligentie om nog eens een bal weg te leggen. Ik snap niet dat hij er dan niet inkomt. Hij had al warm moeten zijn bij een noodsituatie die uiteindelijk ook kwam. Met een stormram moet je er toch vol voor gaan. Dan maar verliezen."

Rijkhoff werd afgelopen zomer teruggehaald van Borussia Dortmund. Het talent komt uit de jeugd van Ajax, maar de negentienjarige spits vertrok in de winter van 2021 naar Duitsland. Sinds zijn terugkeer maakte hij twee keer zijn opwachting in het eerste elftal.