Babadi over negatieve media-aandacht: 'Kom jongens, dit is professioneel voetbal'

Babadi over negatieve media-aandacht: 'Kom jongens, dit is professioneel voetbal'

12 maart - 12:55 Laatste update: 18:58
61

Isaac Babadi was de laatste tijd hét gespreksonderwerp bij PSV. Het zag er lang naar uit dat de achttienjarige middenvelder transfervrij zou vertrekken uit Eindhoven, maar hij besloot om zijn contract toch te verlengen. Babadi kreeg gedurende die periode te maken met veel negatieve media-aandacht.

"Voorheen had ik nog niet veel te maken met negatieve media-aandacht", begint Babadi tegenover ESPN. "Onbewust is het toch op mijn pad gekomen en heb ik wat dingen gezien en meegekregen. In het voetbal kans alles veranderen, zo sta ik erin." Babadi verlengde uiteindelijk toch zijn contract bij PSV tot medio 2028. Zo bleef hij uit handen van onder meer Feyenoord en Ajax. 

"Ik dacht van: kom jongens, dit is het professionele voetbal. Ik verwachtte dit al een beetje. De mensen om me heen hebben me geholpen. Soms vonden zij het erger dan ikzelf." Babadi wil een bepalende speler worden voor PSV de komende jaren. "Ik wil elk jaar voor het kampioenschap gaan en onszelf laten zien in Europa. Dit seizoen is daar een mooi voorbeeld van. Ik hoop dat we dit kunnen voortzetten in alle jaren dat ik hier ben", besluit hij.